Calisthenics oefeningen | Bodyweight Sports 0.000
Facebook Instagram Youtube

Calisthenics oefeningen

frontlever leren

wat is allemaal calisthenics?

Calisthenics bestaat uit vrijwel alle bewegingen die met het eigen lichaamsgewicht uitgevoerd worden. Toch zijn er verschillende typische calisthenics oefeningen zoals de squat, push-up en de pull-up die vrijwel iedereen kent. Door calisthenics te beoefenen kun je je hele lichaam trainen, of alle facetten die je zelf wenst. Het versterken van je armen, buik, billen of benen is allemaal mogelijk met calisthenics. Ook is het mogelijk om veel uitdaging te vinden in de vele gevorderden oefeningen waar je op uit komt wanneer je voor langere tijd calisthenics beoefend.
Op deze pagina vind je de meest bekende calisthenics oefeningen die je in onze vereniging kunt leren of verbeteren.

 

calisthenics IS VOOR IEDER NIVEAU GESCHIKT

Bij Bodyweight Sports kun je terecht voor iedere soort calisthenics training die je wenst, basistrainingen bevatten vooral de basisoefeningen en variaties hiervan. Techniek lessen bevatten vooral de technische en iconische oefeningen, en de Freestyle lessen laat je de bekendste calisthenics wedstrijd discipline leren.
Voor beginners zijn er bijvoorbeeld de volgende bodyweight oefeningen:

  • Push-ups
  • Pull-ups
  • Dips
  • Squats
  • Lunges
    Voor iedere basisoefening zijn wel 10 variaties te bedenken!

Voor gevorderden zijn er de volgende bodyweight oefeningen:

calisthenics oefeningen
calisthenics oefeningen

Ook zijn er nog vele andere gevorderden variaties van de genoemde bodyweight-oefeningen. Daarnaast is er ook een zeer uitgebreide freestyle kant in deze sport. Dit houdt in dat er combinaties worden gemaakt met verschillende houdingen en bewegingen, om hiermee een zo mooi mogelijke show op te zetten! Denk hierbij aan van het springen over de stang tot draaien naar een andere stang of een snelle combinatie van verschillende push ups en salto’s. Onze coaches kunnen je tientallen verschillende freestyletrucs en combinaties laten zien. Vaak zijn het combinaties van oefeningen voor gevorderden met acrobatische bewegingen.

Probeer calisthenics tijdens een proefles

We kunnen ons voorstellen dat je aan alleen uitleg niet genoeg hebt. Je wil het natuurlijk ook uitproberen. Dat kan! Wij bieden gratis proeflessen aan, zodat jij de oefeningen tijdens de bodyweight training kan ervaren. Onze sportschool in Heesch biedt daarnaast nog meer groepslessen aan en ook voor personal training kun je bij ons terecht. Meer weten over calisthenics, een andere training of heb je een algemene vraag? Bel gerust naar +31615493271, mail naar info@bodyweightsports.nl of kom eens langs!