Calisthenics oefeningen - Bodyweight Sports in Heesch
0.000
Facebook Instagram Youtube

Calisthenics oefeningen

Home » Calisthenics oefeningen

calisthenics oefeningen

De naam ‘bodyweight training’ zegt al genoeg: een sport waarbij je traint met je eigen lichaamsgewicht. De traditionele naam voor de bodyweight training is ‘calisthenics’, waarbij in de vorm van een routine verschillende kracht- en conditieoefeningen worden gedaan. De calisthenics routine kent geen grenzen, wat deze zo populair maakt. Hij is op elk niveau aan te passen en men kan na verloop van tijd nieuwe bodyweight oefeningen tijdens de training proberen en oefenen. Natuurlijk helpen onze ervaren trainers jou hier graag bij!

EEN BODYWEIGHT TRAINING, IN DE VORM VAN EEN CALISTHENICS ROUTINE, IS VOOR IEDER NIVEAU GESCHIKT

Bij Bodyweight Sports kun je terecht voor iedere soort training bij jou past, zeker op het gebied van bodyweight trainingen. Voor de beginners zijn er de volgende bodyweight oefeningen:

  • Push-ups
  • Pull-ups
  • Dips
  • Squats
  • Lunges

Voor gevorderden zijn er de volgende bodyweight oefeningen:

calisthenics oefeningen
calisthenics oefeningen

Zo zijn er nog vele andere variaties van de genoemde bodyweight-oefeningen. Daarnaast is er ook een zeer uitgebreide freestyle kant in deze sport. Dit houdt in dat er combinaties worden gemaakt met verschillende houdingen en bewegingen, om hiermee een zo mooi mogelijke show op te zetten! Denk hierbij aan van het springen over de stang tot draaien naar een andere stang of een snelle combinatie van verschillende push ups en salto’s. Onze coaches kunnen je tientallen verschillende freestyletrucs en combinaties laten zien. Vaak zijn het combinaties van oefeningen voor gevorderden met acrobatische bewegingen.

Probeer de calisthenics routine in een proefles

We kunnen ons voorstellen dat je aan alleen uitleg niet genoeg hebt. Je wil het natuurlijk ook uitproberen. Dat kan! Wij bieden gratis proeflessen aan, zodat jij de oefeningen tijdens de bodyweight training kan ervaren. Onze sportschool in Heesch biedt daarnaast nog meer groepslessen aan en ook voor personal training kun je bij ons terecht. Meer weten over de calisthenics routine, een andere training of heb je een algemene vraag? Bel gerust naar +31615493271, mail naar info@bodyweightsports.nl of kom eens langs!