Freestyle Calisthenics - Bodyweight Sports
Facebook Instagram Youtube

Freestyle Calisthenics

TJ_MG_5790 LOW

Freestyle Calisthenics

Tijdens een Freestyle Calisthenics combinatie worden er statische houdingen zoals de Frontlever of de Backlever gecombineerd met acrobatische trucs zoals salto’s en draaiingen, maar ook met kracht oefeningen zoals de Muscle-up of Handstand Push-up. Freestyle Calisthenics is waanzinnig om te zien.

De discipline Freestyle Calisthenics bestaat uit alle oefeningen die iemand kan bedenken en combineren. Het leuke hieraan is dat je erg creatief kunt zijn en je moeilijkste skills achter elkaar als een soort show neerzet.

Freestyle bij bodyweight

Bij Bodyweight Sports is al twee keer het Nederlands Kampioenschap Freestyle Calisthenics gehouden. Doordat coaches Tommy en Dean al aan tientallen (grote) wedstrijden hebben deelgenomen kunnen zij jou natuurlijk ook goed op weg helpen met deze gave discipline.

Veel atleten die in onze club trainen zijn dan ook enorm ver ontwikkeld. Hierdoor is het niet alleen erg motiverend om tijdens Freestyle avonden te komen trainen, ook kan je erg goed op weg geholpen worden met jouw ontwikkeling tot Freestyle atleet!

dutch championship 2016
TJ_MG_5790 LOW

Freestyle avonden

Iedere dinsdag- en vrijdagavond staat ons rooster vrij van groepslessen om de gehele hal beschikbaar te hebben voor Freestyle, De Freestyle avonden zijn net zo gezellig als alle andere, echter gaat de muziek net wat harder en worden er fantastisch mooie oefeningen gedaan. 

Wil jij graag eens komen trainen tijdens een freestyle avond? Vraag dan een gratis proeftraining ”freestyle avond” aan via de onderstaande knop en plan jouw bezoek!