Tutorial: De Human flag - Bodyweight Sports in Heesch
0.000
Facebook Instagram Youtube

Tutorial: De Human flag

Home » Tutorial: De Human flag

De Human flag

De Human flag is het hangen als een vlag aan een paal.

Een indrukwekkende oefening die veelal op straat wordt gedaan aan lantaarnpalen of verkeersborden. Een erg grappig gezicht en er zijn inmiddels een hoop mensen die dit graag zouden willen leren.

De Human flag is een erg lastige houding is om te leren. Het vereist een ongekend sterke romp- en schouder spieren. Wanneer iemand een Human flag doet is de zijkant die aan de bovenkant zit tot het uiterst aangespannen. Dit maakt de houding des te moeilijker om te leren omdat je hem 2 kanten op kunt uitvoeren. Veel mensen geven dan ook de voorkeur om hem 1 bepaalde kant op te doen, maar wij zijn van mening dat het juist erg belangrijk is om beide kanten te trainen voor een zo evenwichtig mogelijk lichaam.

Human flag tutorial:

De Human flag is niet zomaar even oefenen waardoor je hem snel kunt, om deze kracht in de romp en schouders te ontwikkelen is nou eenmaal tijd nodig. De Human flag kan zelfs zonder te trainen hiervoor te bereiken zijn. Wanneer je een Frontlever beheerst, heb je een grote kans dat de Human flag niet meer zo lastig zal zijn. Het kan helpen om aan 1 arm aan de stang te gaan hangen en vervolgens je andere hand onderhands op de staanpaal te zetten. Hiermee train je de schouders voor de human flag en je kunt door middel van je heup omhoog te bewegen je romp kracht aan 1 kant trainen.


Bepaal zelf wanneer je klaar bent voor de Human flag, gemiddeld duurt het leren hiervan tussen de 9 en 24 maanden.