Tutorial: De Muscle up - Bodyweight Sports in Heesch
0.000
Facebook Instagram Youtube

Tutorial: De Muscle up

Home » Tutorial: De Muscle up

De Muscle up (1)

De nummer 1 beweging om het complete bovenlijf te trainen!

Wil je de muscle up leren? Er komt meer kijken dan je zou denken. Achter de muscle-up zit namelijk een specifieke techniek. Daarnaast moeten je vleugelspieren dusdanig sterk zijn om jezelf zo explosief op te trekken. Ook de ‘bar-dip’, oftewel dippen op één stang, die erin voorkomt is een lastige oefening omdat je hierbij van erg laag jezelf omhoog moet duwen. Wij helpen jou graag verder om de juiste techniek te vinden.

De muscle-up leren is een kwestie van opbouwen en niet opgeven

De drie basistappen voor de muscle-up zijn de volgende:

  • Explosieve pull-up
  • Transitie (het moment tussen de pull-up en de bar-dip)
  • Bar-dip

Voor velen is de muscle-up een doel geworden om te bereiken. Het leren van de muscle-up kost tijd en moeite. Daarnaast vergt het een enorme dosis wilskracht. Dagen waarop je voor de 15e dag op rij een muscle-up probeert en hij alwéér niet lukt, zijn de dagen dat je juist nog even moet doorzetten! Discipline is het sleutelwoord van vele calisthenics oefeningen. Ook buiten het sporten om kan discipline veel voor een mens betekenen. Bij het leren van een muscle-up kun je zeker ook hulpmiddelen gebruiken, resistance bands of een vriend(in) die je de oefening mee laat uitvoeren bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat je elke dag gemotiveerd blijft en geef niet op!

Maak gebruik van onze workshops

In onze sportclub zijn de coaches de motiverende factor die je erg goed kunt gebruiken bij het leren van de muscle-up. Daarnaast leer je de juiste volgorde van techniek, krachttraining en mobiliteit om deze beweging zo snel en veilig mogelijk onder de knie te krijgen. Om deze voor iedereen toegankelijk te maken, organiseren wij muscle-up workshops, hierbij leer je alle ins en outs van de muscle-up. Wil jij speciaal voor jou ontworpen trainingsschema’s om de muscle-up op de snelste manier te leren? Check dan ons nieuwe online calisthenics trainingsprogramma! Heb je alvast vragen voor ons? Bel naar +31615493271 of mail naar info@bodyweightsports.nl.