0.000

Tutorial: De Muscle up

De nummer 1 beweging om het complete bovenlijf te trainen!

Daarom voor velen een erg gewilde oefening om te beheersen. Bij de muscle up is het de bedoeling dat men zich vanuit een Pull up dusdanig hoog optrekt om vervolgens door te gaan met een dip op 1 stang. Je trekt je als het ware over de stang en dat in één vloeiende beweging. Op deze pagina gaan we je proberen alle belangrijke tips te geven om de muscle up te leren!

Muscle up Tutorial:

 

Bij het leren van de muscle up komt meer kijken dan je zou denken. Achter de muscle up zit namelijk een techniek, daarnaast moeten je vleugelspieren dusdanig sterk zijn om jezelf zo explosief op te trekken. Ook de ”Bardip” (dippen op 1 stang) die er in voorkomt is een lastige oefening omdat je hierbij van erg laag jezelf omhoog moet duwen.
De Muscle up in 3 stappen:

Explosieve pull up

Transitie ( het moment tussen de pull up en de bardip )

Bardip

Voor velen is de muscle up een doel geworden om te bereiken. Voor sommigen is de muscle up bijna onhaalbaar, het leren van deze beweging kost tijd en moeite, daarnaast vergt het een enorme dosis wilskracht. Dagen waarop je voor de 15e dag op rij een muscle up probeert en hij alwéér niet lukt, zijn de dagen dat je juist nog even moet doorzetten! Discipline is het sleutelwoord van vele calisthenics oefeningen, ook buiten het sporten om kan discipline veel voor een mens betekenen.

Hulpmiddelen voor de muscle up zijn: résistance bands of een vriend(in) die je de oefening mee laat uitvoeren.

Zorg ervoor dat je elke dag gemotiveerd blijft en geef niet op! In onze sportclub zijn de coaches die motiverende factor die je hierbij erg goed kan gebruiken, daarnaast leer je de juiste volgorde van: techniek, krachttraining en mobiliteit om deze beweging zo snel en veilig mogelijk onder de knie te krijgen! Om dit voor iedereen toegankelijk te maken organiseren wij regelmatig op locatie Muscle up workshops, hierbij leggen we alle in’s en out’s van de muscle up uit. Wil jij de muscle up zo snel mogelijk leren? Bekijk dan onze Online Muscle up Workshop.