CALISTHENICS GESCHIEDENIS

 

Calisthenics ook wel street-workout genoemd is vertaald van de griekse woorden ”Kallos” en ”Sthénos”, letterlijk vertaald betekend dit

”Goede Groeikracht”. Het is een trainingsmanier waarbij men enkel het lichaamsgewicht als weerstand gebruikt om een zo gezond en fit mogelijk lichaam te krijgen. De sport is ontstaan in het oude Griekenland, maar al snel verspreidde dit naar andere landen.

 

CALISTHENICS TEGENWOORDIG

 

Hedendaags wordt Calisthenics gebruikt door politiekorpsen en militaire inrichtingen om soldaten en agenten in topvorm te krijgen. Ook in gevangenissen en arme buurten wordt calisthenics beoefend om fit te blijven, aangezien sommige mensen geen geld of bereik naar een sportschool hebben. Bekijk hier alle algemene calisthenics oefeningen!

 

 

 

 

Onze trainers inspireren je graag! Op Instagram zijn er meer dan 400 video's en foto's te vinden waarin alle oefeningen en freestyle zeer duidelijk in beeld komen!

 

BEKIJK INSTAGRAM

 

WAAROM CALISTHENICS?

 

Omdat calisthenics een manier van trainen is waarbij enkel het lichaamsgewicht als weerstand wordt gebruikt, betekend dit dat de kans op blessures aanzienlijk kleiner is dan bij het ”gewone” fitness. Bij de lessen worden dan ook nooit gewichten gebruikt.

Dankzij talloze verschillende soorten bewegingen worden alle spiergroepen in het lichaam getraind, van grote zichtbare spieren tot kleinere onzichtbare spieren. Doordat deze oefeningen bestaan uit complexe bewegingen, waarbij men meer dan 1 spiergroep nodig heeft voor het uitvoeren hiervan, wordt het zenuwstelsel ook getraind. Hierdoor wordt de besturing van de spieren beter, en is men uiteindelijk een stuk sterker met dezelfde hoeveelheid spier.

 

Een ander voordeel aan calisthenics is dat het geen grenzen kent. Ongeacht hoe ervaren iemand is, deze sport is voor elk niveau uitdagend.

Met bewegingen uit het turnen, breakdance, freerunning, parkour en martial arts is er een ongekende hoeveelheid oefeningen die men kan beheersen. Van opdrukken en optrekken tot allerlei soorten handstanden of hangen als een vlag aan een paal. Kortom een erg leuke en uitdagende manier van sporten met snelle progressie voor iedereen!

 

 

BEKIJK OEFENINGEN

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 8:00 – 21:00 uur

Zaterdag: 11:00 – 13:00 uur

Zondag: 11:00 – 13:00 uur

 

Algemene informatie:

Adres: Cereslaan 14

Postcode: 5384VT Heesch

 

Telefoon: +31615493271

E-mail: info@bodyweightsports.nl

 

KVK: 63500094

BTW: NL855262655B01

IBAN: NL97RABO0304584517

 

Vul hieronder jou e-mailadres in en ontvang:

 

  3 GRATIS Workouts voor Thuis

  Elke maand kans op een gratis workshop ticket

  Blijf op de hoogte van onze events en ontwikkelingen

© 2017 Made by Ace Creative